top of page

Over ons

Mike Leroy begon zijn carrière op 15-jarige leeftijd als muzikant. (Toetsenman)

Zijn moeder bracht hem naar elk optreden. Op zijn achttiende behaalde hij zijn rijbewijs en kon het grote avontuur beginnen. Hij startte als toetsenman bij het Tiense orkest "The Pearls". Een drietal jaren later vroeg zijn buurman om zijn toetsenman te vervangen en omdat dit een ideale situatie was (repeteren naast de deur) startte hij bij diens orkest, "De Domino Set". Een vijftal jaren toerden zij door gans België en traden in elk danscafé en/of parochiezaal op.

In 1989 werd zijn zoon "Clown Stoffel" geboren en was de tijd rijp om een eigen orkest te starten nl. "The Mike Leroy Band", een zeskoppig orkest, waar hij ook de zang voor zijn rekening nam. De betere zaken, casino's, hotels, personeelsfeesten kwamen allemaal aan bod. Ondertussen had hij ook de goochel- en clown microbe te pakken. Optreden, optreden en optreden was zijn doel in het leven, wat vaak ten koste kwam van vele familiale feesten waar hij zelden of nooit kon bij aanwezig zijn.

In 2000 leerde hij "Clown Mimi" kennen waarmee hij in 2003 in het huwelijksbootje stapte. Nog steeds was optreden de grootste passie.

Een nieuwe uitdaging kondigde zich in 2006 aan. Het openen van een piepkleine goochelwinkel te Boom: "Abracadabra Magic Shop". Heel snel werd dit te klein en werd er een groter pand aangekocht in de Blauwstraat. Op 29 februari 2008 was de opening hiervan. Maar het noodlot sloeg toe. Clown Mimi overleed kort voor de opening. Bijgestaan door zeer goeie vrienden en familieleden kon de opening alsnog doorgaan.

Men zegt: "Na regen komt zonneschijn".

In 2009 kwam "Clown Sammi" in zijn leven en werd zij de vaste partner van Mike.

Zij vormen tot op heden nog steeds een onafscheidelijk duo, zowel professioneel als privé. In het najaar van 2009 ging Mike met 3 collega-clowns naar Amerika om deel te nemen aan de wedstrijd: "Clown Idol of America" in Kentucky. Hier won hij deze wedstrijd in een duo-act.

Zijn zoon "Clown Stoffel" bleef ook niet bij de pakken zitten en huwde in 2016 met "Clown Trientje Trienemientje". De microbe is doorgegeven.

Lorelientje, zijn kleinkind (en oogappel), werd geboren op 16 augustus 2017. De opvolging is verzekerd.

We zijn nu 2023. Het doel van Mike is nog steeds mensen animeren, amuseren, laten lachen kortweg optreden, optreden en optreden...

Clown of America 2009

Mike Leroy -The Full Story

bottom of page